RILIEVI - KOLEKCIJA 3D ZIDNIH OBLOGA CEDIT

Kolekcija Rilievi brenda Cedit rezultat je dvoje autora pod nazivom Zaven koji su kombinirali dva osnovna elementa, keramičke ploče i trodimenzionalne reljefne pločice postavljene na njih. Osnovni elementi mogu se kombinirati na različite načine ovisno o tome koliko ih ima, rasporedu ploča, oblicima koji su nastali postavljanjem reljefnih pločica jedne na drugu te o kombinacijama svake ploče u kolekciji.

Osim toga što se ova kolekcija ističe svojom inovativnošću, posebna je i po tome što se ovaj dizajn nalazi između dva povijesna razdoblja. Reljefni moduli pločica nadahnuti su umjetničkim eksperimentima koji su provedeni u Italiji tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina. Velike ploče su pak rezultat istraživanja materijala i tehnologije koja se koristi u novije doba. Efekt sjene na površinama ploča generira svjetlost koja udara u izbočene dijelove pločica te se na taj način stvara neobična arhitektonska dubina što se ne nalazi u gotovo niti jednim keramičkim oblogama.

Velike ploče dostupne su u šest boja, a reljefne pločice dolaze u tri različita oblika te je svaki oblik dostupan u sedam boja.