Policroma

Repertoar velikih ploča sadrži motive nadahnute iz dva odvojena izvora: s jedne strane izvrsna, uvijek iznenađujuća venska tekstura nekih specifičnih metamorfnih stijena, a s druge sofisticirane boje žbuke. Unatoč različitoj prirodi, ova dva materijala ugravirana su u kulturu talijanske arhitekture.

"Druga referenca je upotreba talijanskog mramora na rubu izumiranja poput Rosa Valtocea, mramora koji se koristi u milanskoj katedrali." Cristina Celestino

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23

Cristina Celestino

Nakon završetka svog sveučilišnog studija na arhitektonskom fakultetu IUAV-a u Veneciji, Cristina Celestino započela je profesionalnu karijeru radeći za vodeće arhitektonske firme, s posebnim naglaskom na unutarnju arhitekturu i dizajn. 2009. godine preselila se u Milano, gdje je osnovala brand Attico Design, pod kojim je stvorila originalne svjetiljke i namještaj s prepoznatljivim materijalima i oblicima. Godine 2012. izabrana je za sudjelovanje u SaloneSatellite. Nakon ove važne izložbe, Attico Design komadi bili su izloženi u velikom broju međunarodnih galerija i salona. Na Design Miami 2016 dizajnirala je kolekciju The Happy Room za Fendi. Sljedeće je godine za Sergio Rossi kreirala fascinantan dizajn interijera i kolekciju namještaja za koncept novih butika.