Metamorfosi

Materijal s novim, prirodnim identitetom. Umjeravanjem željenog stupnja potamnjenja, količinom i rasporedom tragova hrđe, mrlja i ogrebotina, izuzetne boje metala oživljavaju se zahvaljujući svojstvima keramike koja se koristi za pokretanje kolekcije elegantnih i modernih površinskih završnih obrada. Predstavljajući materijalno stanje u kojem je postignuta savršena oksidacije metala.

«Ponekad morate zaustaviti vrijeme u trenutku kad patina postane savršena. Ali da bismo to učinili, moramo imati tehnološku vještinu da bismo popravili trenutak koji tražimo. »Marco Casamonti

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23

Archea Associati | Marco Casamonti

Marco Casamonti (Firenca, 1965.), arhitekt i dizajner, redoviti je profesor na arhitektonskom fakultetu u Genovi. Intenzivno provodi dubinsko proučavanje o temama suvremene arhitekture, objavljuje eseje i sudjeluje na konferencijama i predavanjima kao teoretičar, znanstvenik i dizajner. Od 1997. godine. Direktor područja, međunarodnog časopisa Arhitektura i umjetnost projekta, a od 1999. godine suurednik je - s Paolom Portoghesijem - časopisa Materia. S Laura Andreini i Giovanni Polazzi 1988. osnovao je Archea Associati, kojima se 1999. pridružio Silviji Fabi, studio sastavljen od stotinjak arhitekata koji djeluju na šest različitih lokacija - Firenci, Milanu, Rimu, Pekingu, Dubaiju i San Paolu - bavi se uglavnom arhitekturom i dizajnom, suočavajući se sa stvarnošću krajolika, grada, zgrade, za pronaći dodatnu dimenziju kulturnog izraza u projektima u rasponu od grafike do izdavaštva, do kustosskih događanja i izložbi.