Kolekcija koja oslikava prolaznost vremena i uspomena

Prolaz vremena za sobom ostavlja tragove i doživljene uspomene čiji su svjedoci oštećenja i ožiljci koji vidljivi golom oko pričaju priče. Kreatori Giorgia Zanellato i Daniele Bortotto upravo su prolaznost vremena iskoristili kao inspiraciju za kolekciju Storie, brenda CEDIT.

Kolekcija je razvijena istraživanjem prostorno-vremenskih odnosa, sposobna detektirati tragove povijesti u prostoru svakodnevnih obiteljskih okruženja, a Storie se sastoji od šest serija površina na koje mladi dizajneri ispisuju temu neprekidnog protoka vremena. Gledajući promjene izazvane vremenom koje nije uvijek dobroćudno, autori kreću na putovanje istraživanja i interpretacije gradijenta boja, tonalitet, tekstura i konzistencija površina koje su namijenjene za pokrivanje unutarnjih, a u nekim slučajevima i vanjskih prostora.

Tehnološke inovacije omogućuju reproduciranje svih učinaka trošenja i raslojavanja na keramičkim materijalima koje obično može stvoriti samo vrijeme, a ukoliko ste ljubitelj antiknog namještaja i naizgled istrošenih predmeta, ova kolekcija kreirana je upravo za Vas./p>