Ghost – uspomene na prošla vremena u modernom dizajnu

Suvremena arhitektura nam pruža neprekidan prikaz kulture i povijesti u kojem se tragovi koje na prostor ostavlja vrijeme sve manje restauriraju, a sve više naglašavaju i integriraju u moderni dizajn. Vodeći se tim principima, ABK je osmislio kolekciju porculanskih pločica inspiriranu estetikom oronule žbuke. Kolekcija s blago reljefnom površinom i kontrastnim sjajnim naglascima spaja uspomene na prošla vremena i moderne stilske trendove. Jedinstvena estetika pločicama omogućava široku primjenu zbog čega se lako uklapaju u industrijski i minimalistički dizajn, ali i u rustikalne prostore koji koketiraju s modernim stilom.

Kolekciju čini široki spektar neutralnih i pastelnih boja koje variraju od svjetlijih tonova bjelokosti do tamnijih kao što je taupe nijansa sive. Posebnost kolekcije je i u tome što su pločice dostupne u osam različitih dimenzija zbog čega se lako uklapaju u sve prostorne i dizajnerske planove. Dodatno je moguće personalizirati pločice ukrasnim elementima kao što su trodimenzionalni drveni paneli zvani „boiserie“ ili vintage efekt ciglenog zida.

Kolekcija Ghost je pravi primjer korištenja modernih tehnologija za postizanje jedinstvenog dizajna koji će izdržati test vremena njegujući karakteristike nekih prošlih.