DEKORAMI - DIZAJN MARCANTE-TESTA

Dekorami je nova kolekcija glaziranih keramičkih pločica s površinskim mikrostrukturama koje je dizajnirao studio Marcante-Testa za Ceramica Vogue. Dizajn trodimenzionalnih struktura, unatoč suvremenom jeziku, koristi elementarne geometrijske oblike koji evociraju dekorativne elemente prošlosti kao što sugeriraju tri imena koja ih razlikuju: Kolonne, Koriandoli i Kodici.

Kolekciju sastavljenu od tri dizajna u formatu 26x26 cm predloženih u plavoj, zelenoj, svilenoj i bijeloj boji, karakteriziraju dubina i svjetlina glazura te svilenkastost i mekoća mat završnice dostupne u bijeloj verziji svaki dizajn. Asortiman je upotpunjen izborom donjeg dijela i traka za zatvaranje koje se podudaraju.

Dekorami manifestiraju vrlo jasan i definiran identitet. Zahvaljujući formalnoj jednostavnosti svojih znakova i proučavanju referentnih boja, konfiguriran je kao kolekcija koja nije podložna brzom stilskom zastarijevanju, posebno prikladna kako za opremanje i obnavljanje povijesnih konteksta, tako i za pokrivanje interijera ili vanjskih pročelja suvremenih arhitektura.