Atmosphères de Rex – Spoj tradicije i inovacije

Florim predstavlja Atmosphères de Rex, novu kolekciju zidnih pločica inspiriranih nijansama Pierre Bleuea, sedimentnog kamena iz Belgije sa svojom dubokom, intenzivnom energijom.

Kolekcija odaje grub, ali elegantan stil koji nudi posebnu perspektivu na neformalni luksuz.

Njegova prepoznatljiva, nježno šarena površina i boje koje oslikavaju nepravilne mrlje ili pruge, pričaju priču koja seže kroz tisućljeća u vrlo daleku prošlost, kada je područje koje je sada Belgija ležalo pod morem bogatim koralinskim formacijama. Lakoća i čvrstoća, u kombinaciji sa sofisticiranom shemom boja, izazivaju osjećaj umijeća koji je povezan s ovim prekrasnim kamenom čiji slojeviti fosili, zarobljeni u vitkim sedimentima nastalim stoljećima, utjelovljuju njegovu vrijednu, ali suvremenu ljepotu. Tradicija i inovacija stoga se spajaju u jedinstveni projekt, stvarajući atraktivnu površinu koja poštuje kulturu mjesta i povijest vremena.

Ovaj lijepi kamen, još uvijek je najrašireniji materijal u tradicionalnim građevinama u području Valonije u Belgiji, a pojavljuje se na mnogim pročeljima u arhitektonskom naslijeđu Bruxellesa i drugih belgijskih gradova.

Atmosphères de Rex jedna je od najprestižnijih kolekcija Rexa, vodeće talijanske marke keramike na međunarodnoj razini, specijalizirane za proizvodnju proizvoda od porculanske keramike.