+385/17788-100

Rex ceramiche Artistiche - porculanske pločice

Proizvođač porculanskih pločica koji svoju inspiraciju pronalazi u nedostižnoj dragocjenosti prirodnih materijala: koži, drvu, rogu, mramoru i kamenu. Od svojih početaka REX razvija suradnju s profesionalcima različitih stilova i usmjerenja što je njegove proizvode uvijek činilo drugačijim, neočekivanim…

Tako je početkom osamdesetih suradnja s poznatim dizajnerom Nicolom Trussardiem ustoličila novi dekoracijski koncept u uređenju doma i omogućila Rexu da se identificira kao suveren elegancije i nesputanosti koji i danas, svakom novom serijom, potvrđuje svoj vladarski položaj.

 

 

Alabastri di Rex

Istinski luksuzne pločice s uzorcima zrcalnih slika. Rex prerađuje prirodno dragocjeni alabaster kako bi pružio suvremenu lakoću i eleganciju te ju pojačao sa sjajnim keramičkim pločicama

Ardoise

Autentičnost škriljevca očitava se ne samo izgledom, već i mehaničkim svojstvima. Rex koristi bezvremenski prirodni element i dovodi ga na suvremenu razinu dajući keramičkim pločicama od škriljevca novu energiju.

Espirit de Rex

Nenametljivo, a potpuno drugačije. Ponovno u  vrhu luksuznog dizajna prožetog minimalističkom  jednostavnošću betona obogaćenog retro detaljima. Ova serija stvara harmoniju između sofisticiranih tekstura cementa i decentnih rustikalnih detalja za prostore s jakim dekorativnim utjecajem prožetim individualnošću. Predstavljena u tri različite teksture, dvije boje ( mocha i siva), u tradicionalnim veličinama i u velikoj Florim Magnum Oversize.

Etoile de Rex

Donosi u prostore doživljaj čarobne harmonije između boja i oblika koje tvore neobične šare mramora. Inspirirana je mramorom koji dolazi iz iznimno udaljenih zemljopisnih područja, od toskanskih-emilijskih Apenina s izuzetnim bež i bjelokosnim nijansama Cremo Delicata sve do magnetskih zelenkasto-plavih nijansi amonita, minerala iz Brazila. Savršena mješavina elegancije koja proizlazi iz iznenađujuće raznolikosti prirode i vrhunske tehnologije proizvodnje. Serija nudi sedam boja koje se mogu koristiti za podove i zidove, pojedinačno ili u kombinaciji. Četiri grafike ukrašavaju i tradicionalne veličine i dizajn velikih formata Florim Magnum Oversize.

Extra light

Boja i transparentnost dekora pružena u modularnom obliku koji se može koristiti za uređenje bilo koje vrste interijera. Extra Light je staklenasti materijal  napravljen u nekonvencionalnom i zadivljujućem staklenom mozaiku okruglog oblika

Gold

Rex reinterpretira drevnu dekoraciju štukature sa zlatnim lišćem i drevni najvrjedniji namještaj u fascinantno novo ruho za luksuzni dizajn.

I Bianchi di Rex

Bijeli mramor – elegantan, antički i uvijek fascinantan materijal ponuđen u oblicima i mozaicima velikih dimenzija. Rex nudi  mramor u njegovim najdragocjenijim i najtraženijim varijantama, fokusirajući se pritom samo na jednu dominantnu boju.

I Classici di Rex

I Classici di Rex je rezultat kreativne i živahne energije, sposobne za ostavljanje značajnih utisaka na okruženje. Prilagođava se arhitektonskim prostorima s nevjerojatnim rješenjima i kontrastima koji zaokružuju njegovu prirodnu sklonost za ljepotu.

I Marmi di Rex

Elegantne i zavodljive podne i zidne pločice koje privlače pozornost. I Marmi di Rex potječu od prirodnih plemenitih materijala koji stvaraju inovativni estetski efekt s različitim kromatskim varijacijama mramornih podova.

I Travertini di Rex

Stil koji se temelji na plemenitim materijalima i čistim linijama s diskretnom i nenametljivom elegancijom. To su načela na kojima je Rex je osmislio Tavertini seriju.

La Roche di Rex

Temelj linije La Roche di Rex je harmonija između čovjeka i prirode. Francuski prizvuci dominiraju gusto stratificiranom kamenom pločicom.

Selection Oak

Izvor inspiracije je drvo hrasta s pomno biranim toplim tonovima kako bi ostavili dojam blijede atmosfere mora i opuštajućih boja prašume.

Taiga

Taiga podsjeća na svijetle boje šume i netaknuto prirodno okruženje. Novo suvremeno tumačenje stambenog prostora s keramičkim tvrdim podnicama definiraju nježna  i dinamična ravnoteža te odjeci egzotičnih i dalekih zemalja.

Pietra del Nord

„Plavi kamen“ je sa svojim plemenitim karakterom nekad krasio najelegantnije palače važne katedrale. Poznat kao „petit-granit“ u antičko doba, ovaj kamen je sinonim za lakoću i čvrstoću.

Visions by Rex

Drvo i beton u savršenom uravnoteženom i elegantnom spoju. Porculansko kamena kolekcija koja se savršeno uklapa u Rex filozofiju.

Matières de Rex

Poseban osjećaj ručno izrađenih površina ključna je značajka Matièresa de Rexa. Perfectionistička pozornost na detalje rezultirala je mekom, diferenciranom bojom nijansi koje na tim velikim površinama daju estetsku ravnotežu koja se izdvaja iz mnoštva i povećava stilsku svestranost zbirke. Matières de Rex savršeno je rješenje za moderne, modne postavke, s elegantnih dizajnom. Paleta boja sastoji se od šest modernih, originalnih tonova, idealnih za kombiniranje jedinstvenih uzoraka.

Planches de rex

Planches De Rex postavlja novu referentnu vrijednost za interpretaciju prirodnog drveta u porculanske pločice, koja je trenutno jedna od najcjenjenijih vrsta keramike. Kolekcija ima nenadmašnu raznolikost formata, s letvicama od idealne veličine za prestižne, diskretne postavke; njegove moderne, originalne boje pažljivo su odabrane kako bi odgovarale trendovima suvremenog dizajna interijera. Svaki detalj je vjeran izvornom materijalu, zahvaljujući Rexovom znanju i najsuvremenijoj tehnologiji proizvodnje.

Prexious of Rex

Vrhunac elegancije i neupitne kraljice pokrovnih materijala, mramora dobiva novi život u zbirci Precious of Rex. Polazeći od pažljivo odabranih, rijetkih primjera mramora, ponovno su interpretirani sa svim Rexovim tehničkim vještinama i kreativnošću te pretvoreni u ploče neusporedive elegancije. Dizajn je osmišljen da otkrije skladne uzorke kada su ploče postavljene jedna uz drugu preko velikih površina, kao i teksture, bez obzira jesu li briljantne sjaje ili delikatno satenske.