+385/17788-100

Mutina . keramičke pločice

Mutina je potpuno novi način gledanja keramike. To više nisu pločice, već objekti uređenja interijera. Mutina je umjetnički projekt koji ujedinjuje tehnologiju, zanatstvo, eksperimentiranje i istraživanje kako bi potisnuo granice samog materijala i stvorio visokokvalitetan proizvod.

Patricia Urquiola, Edward Barber i Jay Osgerby, Rodolfo Dordoni, Ronan i Erwan Bouroullec, Tokujin Yoshioka, Yael Mer i Shay Alkalay od Raw Edgea, Inga Sempè i Konstantin Grcic srce su Mutine. Blisko povezani tim koji dijeli iste strasti u svom radu: umjetnost, dobar dizajn, arhitektura, pristup proizvodu i jedinstven pristup životu.

Saznajte više na www.mutina.it

Tierras

Tierras je revidirana tradicija, projekt koji se razvija oko koncepta sedimentacije i dugih mediteranskih majstorskih sjećanja, elemenata koji dolaze iz zemlje, obilježeni rukom čovjeka i vremenom prolaska.

Tratti

Svaki se dizajn odnosi na različit svijet, od polja vidljenih s neba, do komada tkanina, veza i simbola kartografskih legendi. Raspon je popunjen s tri mješovita pakiranja koja sadrže različite nacrte koji se mogu kombinirati slučajnim odabirom u beskonačnim kombinacijama.

Azulej

Ova je zbirka osmišljena kako bi podsjetila na hidraulični cement i eksperimente s inovativnom tehnikom tiska koja je usmjerena na masovnu distribuciju.

Bas-Relief

Ova ručna kolekcija koristi reljef kao temelje, a dostupna je u različitim dubinama i varijacijama.

Ceramica

Izuzetno sofisticirane, Ceramica kolekcija ne pokušava biti klasičan, već revitalizirani i profinjeni izbor za suvremene stilove života.

Cover

Cover označava jedan od prvih pothvata Patricia Urquiola s velikim keramičkim pločama. Zbirka je došla iz eksperimentalnog projekta pomoću tehnologije Continua Plus.

Déchirer

Kolekcija se razvija na velikoj inovaciji u području keramičkih premaza, po prvi put je dobila reljef koje je jedva primjetan, a može se koristiti i na podnim i zidnim oblogama.

Dechirer XL

Mutina je odlučila proslaviti veliki uspjeh Déchirera, zbirkom u novoj XL veličini.

Flow

Ova je zbirka inspirirana idejom očuvanja tragova procesa stvaranja unutar površina keramičkog materijala.

Folded

Zbirka je rođena od želje za stvaranjem efekta presavijenog papira pomoću drevnog materijala keramike sa svojim specifičnim osobinama i osobitostima.

Folded XL

Folded XL ima isti efekt presavijenog papira, kolekcije istog naziva, ali u većoj veličini. To omogućuje uklanjanje spajanja i dobivanje kontinuirane površine bez ikakvih prekida dizajna.

Mews

Ova je zbirka bila inspirirana ljepotom krajolika, povijesti i osobnosti Londona i velikom broju tekstura prisutnih u infrastrukturi: cigle, drvene podloge i nepravilne geometrijske uzorke.

Numi

Ova zbirka označava početak suradnje između Mutine i njemačkog dizajnera Konstantina Grcića. Rezultat je pravi razgovor o umjetnosti. Istraživanje svijeta blizak tvrtki, koja postaje temelj za proučavanje boja, materijala i oblika.

Phenomenon

Ova je zbirka bila inspirirana dizajnerovom željom da inkorporiraju prirodne pojave i zakone prirode u koncepciju svojih projekata, stvarajući komade koji izražavaju originalnost.

Piano

U ovoj zbirci, pločice se mogu montirati po volji, kako bi se stvorile beskrajne mogućnosti izgleda. Njihov slučajni raspored je tajanstven i stvara dojam potpunog nastavka prostora.

Pico

Ova je zbirka posvećena čistoj tvari: praškastim i komprimiranim mineralima, koji su u osnovi keramičke pločice.

Puzzle

Puzzle označava beskonačnost mogućih kombinacija i potpunu slobodu u svom rasporedu: pravi jedinstveni komad koji se mijenja sa svojim elementima horizontalnim ili vertikalnim pozicioniranjem, kroz podove ili zidove, te geometrijskim ili apstraktnim oblicima.

Rombini

Ova zbirka je istraživanje svijeta boja koji je morao nadvladati mnoge tehničke i proizvodne prepreke, a prije kojih Mutina i braća Bouroullec nisu stali dok nisu ostvarili zajednički cilj: projekt vibracija, izrađen od keramike.

Tape

Ova zbirka je napravljena od role šarenih uzoraka koje se oslanjaju na sirove pločice, stvarajući različite postavke zahvaljujući velikom broju mogućih kombinacija.

Teknomosaico

Ovu kolekciju karakterizira vrijedna suvremena estetika.

Teknotessere

Ova zbirka sastoji se od malih, geometrijskih pločica (1 x 1 cm) koje se podsjećaju na samu bit stvari, obilježene trijeznim i suvremenim bojanjem.

Tex

Ova složena i višebojna kolekcija bila je inspirirana teksturama iz svijeta tekstila. Oblik pločice je pojednostavljeno povećanje osnovnog pletiva. Oblici rombova mogu biti raspoređeni u tri glavna uzorka, od kojih svaki ima drugačiji utjecaj.